Son Güncelleme: 25 Şubat 2014 14:45 Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yürütücülüğünde devam etmekte olan “Knowledge Transfer of Numerical Analysis and 3D Simulation Technologies Applied on Engineering Research Programmes (KNOWTECH3D)” isimli AB Yenilik Transferi Projesi kapsamında Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı’nda kurulan “Lisansüstü Simülasyon Laboratuvarı”nın açılışı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Eğri, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul, öğretim elemanlarımız ve çok sayıda öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Ar-Ge çalışmalarının önemini vurgulayarak çalışmada emeği geçen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul ve proje ekibini kutladı. 217 bin avroya mâl olan projenin Üniversitemize sağlayacağı katkıya dikkat çeken Prof. Dr. Eğri, “Mühendislik Fakültemiz büyük projelere imza atmaya devam ediyor” dedi. “Üniversite yönetimi olarak her zaman projelerin destekçisiyiz” diyen Prof. Dr. Eğri, açılışı yapılan Lisansüstü Simülasyon Laboratuvarı’nın hayırlı-uğurlu olmasını diledi.
AB Yenilik Transferi Projesi kapsamında kurulan laboratuvarda yapılacak çalışmaları anlatan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul da, Üniversitemize modern bir laboratuvar daha kazandırdıklarını söyledi. Sayısal analiz ve 3 boyutlu simülasyon tekniklerinin uygulanacağı laboratuvarlarda yetişecek bilim insanlarının gerek Çorum’a gerekse ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Prof. Dr. Aykul, projeye destek kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
“Lisansüstü Simülasyon Laboratuvarı”nın açılış töreni sonrasında Rektörlük Konferans Salonunda proje ortağı olan Anova Mühendislik İş Geliştirme Müdürü Mustafa Duyar tarafından, ‘Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Ansys Uygulamaları’ konu başlıklı seminer verildi. Ürün tasarımının doğru yapılmasının önemine dikkat çeken Duyar, Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Simülasyona ilişkin açıklamalarda bulunarak; profesyonel çözümlere, sanal destek yapılarak, düşük maliyetli ve yüksek kaliteli özgün ürünler elde edilebileceğini açıkladı.
Knowledge Transfer of Numerical Analysis And 3D Simulation Technologies Applied on Engineering Research Programmes (KNOWTECH3D)” isimli AB Yenilik Transferi Projesi;
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı, ‘Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi’ kapsamında Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yürütücülüğünde ‘Knowledge Transfer of Numerical Analysis And 3D Simulation Technologies Applied on Engineering Research Programmes’ isimli AB projesi 1 Kasım 2012 tarihinde başlamış olup 3-4 Nisan 2014 tarihinde Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan kapanış toplantısı ile sona erecektir.
Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 217077.00 € luk bütçeye sahip yenilik transferi projesi kapsamında sayısal analiz ve 3 boyutlu simülasyon teknikleri hakkında öğrencilerin, akademisyenlerin ve ilgili sektörlerin farkındalıklarının arttırılması amaçlanmıştır.
Projenin ortakları;
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (Çorum)
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (Denizli)
Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (Çorum)
Anova Mühendislik (Ankara)
Basque Centre for Applied Mathematics (İspanya)
Miguel Altuna Institute (İspanya)
Lund University (İsveç)
Southampton University (İngiltere)
Proje ortakları tarafından hazırlanan “sayısal analiz ve 3 boyutlu simülasyon teknikleri” ile ilgili çeşitli yazılı ve görsel eğitim materyalleri proje web sitesi (www.knowtech3d.com) üzerinden çok kısa bir süre içerisinde ücretsiz olarak kullanıma sunulacaktır.
Proje kapsamında;
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Laboratuvarında “Lisansüstü Simülasyon Laboratuvarı” kurulmuştur.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 10 adet yüksek özellikli bilgisayar ve Ansys, Comsol gibi değişik katı modelleme ve analiz yazılımları lisanslı olarak temin edilerek lisansüstü öğrencilerin ve akademik personelin kullanımına sunulmuştur.
Proje ortaklarından Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) yine bu kapsamda Lisansüstü Simülasyon Laboratuvarının tefrişatını (bilgisayar masaları, sandalyeler, projektör, yazı tahtası, broşür ve afişler ) üstlenerek kullanıma hazır hale getirilmesi için gerekli malzemeleri temin etmiş ve Mühendislik Fakültesine hibe etmiştir.
Proje ortaklarından Anova Mühendislik tarafından 24.02.2014 tarihinde Hitit Üniversitesi Rektörlüğünde “Bilgisayar Destekli Mühendislik ve Ansys Uygulamaları” konulu bir seminer düzenlenmiştir.
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.